Zoals voor iedere brouwer begint de passie voor het bier met het proeven. Dat was bij mij niet anders.

Ik was al snel onder de indruk van het enorme pallet van smaken en kleuren dat kan bekomen worden met slechts 4 basis ingrediënten: water, mout, hop en gist.
Dat was ook de doorslag om het brouwproces van dichterbij te gaan bekijken. Na het volgen van een brouwcursus werd mij al snel duidelijk dat ik met een beetje handigheid zelf een installatie in mekaar kon knutselen.

Met wat lege bierfusten en koperen leidingen ben ik aan de slag gegaan en heb ik een eenvoudig brouwsysteem gebouwd van 3 niveaus.
Deze installatie gebruik ik nog steeds voor mijn recepten te creëren.

Al vlug werd mijn hobby een uit de hand gelopen passie. Tijd dus voor een stapje verder te gaan en mijn ultieme droom om een bier op de markt te brengen waar te maken.

In de zomer van 2016 is het zover. Mijn eerste commerciële bier “Domesticus Tripel” is een feit.

Naast bieren vormen kippen een tweede passie. Ik vond het een leuk idee om het silhouet van mijn haan te gebruiken in het logo.

De naam Domesticus staat voor huiselijk. Zoals de recepten thuis zijn ontstaan, hoop ik dat mijn bier bij jullie thuis met vrienden en familie kan gesmaakt worden.

Schol!

Marijn